Thuisbatterijen verhogen de efficiëntie van je zonnepanelen

Waarom een thuisbatterij het verschil maakt? Zonnepanelen produceren enkel overdag elektriciteit terwijl je zelf vooral ’s ochtends en ’s avonds elektriciteit verbruikt. Die match kan dus beter en daarvoor zorgt een thuisbatterij.

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op die je niet onmiddellijk verbruikt als ze wordt opgewekt. Deze stroom kan je dan gebruiken als je ze wel nodig hebt. Dit is vaak op momenten als de zon niet meer schijnt. Zo bespaar je veel geld op je energiefactuur. Waarom? Elektriciteit die je zelf hebt opgewekt, is gratis.

Zo voorkom je dus dat je je zonne-energie goedkoop verkoopt om daarna duurdere elektriciteit te moeten aankopen.

Hoe werkt een batterij?

Video afspelen

Verbruik tot 75% van je zonne-energie in plaats van 35%.

Als je veel thuis bent, kan je er gemakkelijk voor zorgen dat je je elektrische apparaten gebruikt als de zon schijnt. Als je niet veel thuis bent, is dat echter een stuk moeilijker. Om toch je zelf geproduceerde elektriciteit te gebruiken, is er de thuisbatterij. Deze zorgt ervoor dat de elektriciteit die je installatie overdag maakt, wordt bijgehouden tot je ze ’s avonds nodig hebt.

De thuisbatterij is een simpele en gebruiksvriendelijke oplossing om je zelfverbruik op te trekken van 35% naar 75%.

Ontvang een premie voor jouw thuisbatterij

Om te voorkomen dat je je elektriciteit overdag goedkoop verkoopt, om dan later op de dag duurdere elektriciteit te moeten aankopen. Heb je een thuisbatterij nodig. Deze kost natuurlijk ook geld. Gelukkig krijg je van onze Vlaamse overheid een aantrekkelijke premie. Hierdoor zal je je investering veel sneller terugverdienen. 

Veelgestelde vragen

Een thuisbatterij slaat de elektriciteit op die jouw zonnepanelen opwekken. Deze elektriciteit kan je dan op een later tijdstip gebruiken voor al je toepassingen in en rond je huis. In de praktijk is dat tijdstip vooral ‘s avonds tot de dag erna ’s morgens.

Zonder thuisbatterij wordt de stroom die je opwekt met je zonnepanelen en niet onmiddellijk verbruikt, op het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Hiervoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier. Maar die is heel laag. Als je elektriciteit verbruikt op het moment dat de zon niet schijnt, dan dien je elektriciteit te kopen aan een hogere prijs. Dat is natuurlijk niet interessant.

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je het teveel aan energie van overdag opslaat. Deze kan je ’s avonds, ’s nachts of ’s morgens gebruiken. Zo bespaar je op je energiefactuur.Als je elektriciteit verbruikt op het moment dat de zon niet schijnt, dan dien je elektriciteit te kopen aan een veel hogere prijs. Veel hoger dan wat jij kreeg voor jouw energie. En dat willen we natuurlijk liever niet!

In theorie is dit mogelijk maar in de praktijk is het onrealistisch. Je zou hiervoor een serieuze overcapaciteit aan zonnepanelen moeten installeren om in de winter voldoende energie op te wekken.
Ja, dat kan. Naast het opladen via zonnepanelen kan je ervoor kiezen om je batterij op te laden met stroom van het net. In de toekomst krijgen we schommelende energietarieven. Dan zou je je batterij op kunnen laden op een moment dat de energie goedkoop is om deze te gebruiken als de elektriciteit duurder is. Niet alleen de zon bepaalt de prijs van onze elektriciteit. Als er veel wolken zijn, maar ook veel wind, dan kan elektriciteit heel goedkoop zijn omdat alle Europese windmolens dan op volle toeren draaien.
  • Je gaat een hoger gedeelte van je zelf opgewekte elektriciteit verbruiken, en dus daalt je energiefactuur.
  • Je bent meer netonafhankelijk.
  • Je kan inspelen op de schommelende stroomprijzen die eraan komen.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Heb je vragen of wens je meer informatie over een thuisbatterij? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder! Je kan ons telefonisch en via e-mail contacteren of maak een afspraak en kom langs.

Contact

Wuustwezelseweg 95,
2990 Loenhout
België

+32 3 690 04 40

solar@vorsselmans.be

Ramen en deuren

Social media

Brochure

Ontdek alle informatie over Vorsselmans en zonnepanelen in onze brochure.

© All rights reserved.

Vraag hier je offerte voor een thuisbatterij

Brochure

Ontdek alle informatie Vorsselmans en Zonnepanelen in onze brochure.

Bedankt voor jouw interesse in Vorsselmans

We nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Meer info? Klik hier voor een overzicht van onze nuttige artikels.